Neil Gaiman – JH Williams III: Sandman Overture

Az endless indulásának 12. évfordulójáról éppen csak lekésve mi másról írhatnánk, mint a Sandman-sorozat legújabb epizódjáról, az Overture című képregényről, ami egyszerre új történet, előzmény, múltidézés és látványorgia. brainoiz ismét álomvilágba merészkedik és értékel.

Tovább

Ito Junji: Uzumaki

Biztonsági öveket becsatolni! Induljunk rampionnal a japán képregény realista, felnőtt vonalának mélyére: egy hatszáz oldalas horrormanga vár ránk odalent, meg az elkárhozott japán kisváros, ahol nagyon sokan nyálkás dolgokká változnak.

Tovább

Tezuka Oszamu: Dororo

Ritka az endlessen a manga-recenzió, olyannyira, hogy ez lesz az első. Egyszer azonban mindent el kell kezdeni, és hol máshol indítanánk, mint a klasszikusoknál: rampion egy démonvadászba oltott Pinokkióról szóló roadmovie-t mutat be a manga egyik legnagyobb alkotójától.

Tovább

Monocyte

Jack ismertetője és a csatolt linkek segítségével nézzük meg, milyen lehet egy “festményregény”. Királydrámai hatások, álnév mögé rejtőző festő, külön hanganyag, négy részbe sűrített látványorgia, és ez csak a kezdet.

Tovább

Warren Ellis: Global Frequency

Megtébolyodott szuperkatonák, rádión érkező földönkívüli invázió, féreglyukat nyitó ex-ügynökök, és számtalan egyéb apróság, amivel a Global Frequency nevű titkos szervezetnek napi szinten kell megküzdenie. Warren Ellis tíz éves képregénysorozata ma is ugyanolyan szórakoztató, mint megjelenése idején, Jack ismertetője pedig azoknak is kedvet hozhat az olvasáshoz, akik akkoriban lemaradtak róla.

Tovább

Welcome to Hoxford

A Ben Templesmith elborult miniképregényéből készült rajongói film a világ legveszélyesebb börtönébe kalauzol, ahol embernek látszó teremtmények küzdenek embernek sem látszó teremtményekkel. Jack ismertetőjéből kiderül, milyen egy profi amatőrfilm és miért érdemes elolvasni az alapjául szolgáló képregényt.

Tovább

Brian Wood: Northlanders

Az ötlet legalább olyan egyszerű, mint amilyen nagyszerű: íme, a kilencedik századi viking világba helyezett krimi-saga. Gyönyörűséges képregénysorozat csúnya, szakállas, nagydarab emberekkel, valódi történelemmel, és enyhén vérfoltos ismeretterjesztéssel. Jack értékel.

Tovább

Aaron – Guéra: Scalped

Vér, mennydörgés és üstdobok Jack ismertetőjében: a szokatlan témát feldolgozó, indiánromantika helyett kőkemény rezervátumi krimit prezentáló képregényben mindent átitatnak a barna tónusok, de a mosolytalanságot ellensúlyozzák a hús-vér szereplők és a fordulatos történet.

Tovább

Warren Ellis – John Cassaday: Planetary

Mi történik, ha valaki értő kézzel remixeli a huszadik századi hősmítoszokat? Megszületik az utóbbi évtized egyik legérdekesebb képregénysorozata. Mivel a Planetary az endless két őstagja számára is alapmű, brainoiz ismertetője után rampion szubjektív utóhangban adja meg a lecsengést.

Tovább
>