Dan Simmons

Dan Simmons az egyik legsokoldalúbb amerikai szerző: ugyanolyan mesterien ír horrort, mint krimit, a sci-fiben pedig nem egy megkerülhetetlen mesterművet tett le az asztalra. Az endless indulásakor szakavatott kollégánk, Béka állított össze róla egy alapos portrét, amit most brainoiz egészít ki az utóbbi évek fejleményeivel.

Tovább

Arturo Pérez-Reverte

Rejtély, krimi és némi misztikum délvidéki stílusban, néha grátisz duplacsavarral. Az endless indulásakor már bemutattuk Spanyolország egyik legolvasottabb szerzőjét, de az azóta eltelt évek alatt számos új könyvet írt, a régebbiek közül pedig néhány megjelentek magyarul. A régi portré teljesen átírt, szétbotoxozott és kibővített változatát szintén brainoiz szállítja.

Tovább

Alan Moore

Az endless indulásakor egyik első dolgunk volt a képregény nagyszakállú mestere előtt tisztelegni egy portréval. Azóta az a szakáll megőszült egy kicsit, és két olyan esemény is történt, amire akkoriban  semmiben sem fogadtunk volna: film készült a Watchmenből, sőt még magyarul is megjelent. Kibővített, aktualizált retrócikk következik, az első megjelenés óta elkövetett ismertetőinkre mutató linkhegyekkel.

Tovább

Peter S. Beagle és művei

Amikor anno Peter S. Beagle könyveiről írtunk, nem sejtettük, mennyi minden fog megjelenni tőle itthon; ráadásul cikkünk szerzője, Hanna egyengette az útját lobbistaként és fordítóként. Magyar címekkel aktualizált válogatásunkban felbukkan egy kísértetlány, egy live RPG közösség, egy zaklatott fogadós — és maga a mester, aki emlékszik rá, milyen bakfisnak lenni, és regényt ír, hogy rájöjjön,…

Tovább

Neal Stephenson

Sci-fivel debütált, aztán a cyberpunk megújítójaként ünnepelték, de azért sem maradt meg a skatulyában, és manapság teljesen mást ír. Következzen a Neal Stephenson ládafiából előhúzott, portréval ötvözött életmű-ismertetése, az immáron magyarul is olvasható Snow Crash-sel, a Cryptonomiconnal, neoviktoriánus nanotechnológiával és barokk ciklusokkal.

Tovább

Neil Gaiman

Az endless már-már ősködbe burkolódzó indulásakor első portrénk illendő módon azt a szerzőt mutatta be, akinek az oldal alapvetően a nevét köszönheti. Neil Gaiman, a modern fantasy bőrdzsekis mestere ma már talán ismertebb itthon, mint akkoriban, de egy kis áttekintés sohasem árt, ráadásul mindenféle aktualitásokkal, például egy interjúval tettük frissebbé az egészet.

Tovább