Lovecraft-filmek

Nem-euklideszi okokból némileg elcsúszott cikkel emlékezünk meg H. P. Lovecraft születésének 125. évfordulójáról. A soron következő ismertetőben rampion tiltott csillagállások és pogány rítusok segítségével összeállított címlistával próbál ötleteket adni azoknak, akik nem csak prózában szerenék átélni a kozmikus rettegést.

Tovább

A lengyel CGI-boszorkánymester

Esőben ázó cybermetropolisztól a Witcher fantasy-középkoráig: rampion a CGI-filmek mestere, Tomasz Bagiński munkásságáról ad áttekintést rengeteg videóval. Ha valaki lemaradt volna a lengyel zseniről az elmúlt 15 évben, most mindent bepótolhat.

Tovább

Riddick krónikái

Archív, de aktualizált ismertetőnk egyszerre szól azoknak, akik eddig teljesen lemaradtak Riddick kalandjairól, és azoknak is, akik nem ismerték az összeset: fat.man tart idegenvezetést a brutálscifi-univerzumban, ahol szimpatikus bűnözők és fejvadászok hajszolják egymást meg a szörnyetegeket a börtönplanétákon és azokon is túl. Filmek, számítógépes játék és rajzfilm egy csomagban.

Tovább

A sci-fi noir

Az endless rendszeres olvasóinak valószínűleg nem újdonság az oldal erőteljes elkötelezettsége a noir és a fantasztikus irodalom iránt, filmügyekben járatos esszéíró szakemberünk, rampion pedig most az “egyet fizet, kettőt kap” elv jegyében a sci-fi noir filmekből válogatott össze egy ajánlónyit a teljesség igénye nélkül. Krómozott magánhekusok a savas esőben, előre!

Tovább

Shakespea:re

Shakespeare műveinek feldolgozásait pusztán áttekinteni is akkora feladat lenne, hogy külön aloldalt létrehozhatnánk a nemes cél érdekében, de ez szerencsére nem tartotta vissza Jacket attól, hogy összeállítson egy alapos bestof-ajánlót azoknak, akiket érdekel, milyen az avoni hattyú remixelve.

Tovább

Egy illúzió vége (remake)

Hollywoodi filmsikereket vizsgálgató laborunk mikroszkópja alá rampion után ezúttal Herbie kolléga helyez egy kupacnyi új mintát, ám az ő elemzése némileg más eredménnyel zárul. Következzen az endless történetének talán leghosszabb filmes (válasz)cikke: pattogatott kukoricát szabad bekészíteni.

Tovább

Egy illúzió vége

Mennyit változott a színes, szélesvásznú hollywoodi science-fiction blockbuster két évtized alatt? A kérdés megválaszolásához rampion három színes-szagos kasszarobbantó produkciót hív be magához a kihallgatószobába, majd marconán könyékig tűri kritikusi zakója ujját.

Tovább

Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott

Élet a kulisszák mögött, avagy a drámai mellékszereplők hányatott sorsa egy Shakespeare-darabban. Következzen Jack ismertetője és egyben kedvcsinálója Tom Stoppard zseniális darabjához és filmjéhez: azoknak, akik valamiért még nem látták, és azoknak, akik túlságosan régen nézték meg újra.

Tovább

A diktatúra és a fény

Végre elkészült az endless színes-szagos disztópiajánlója! Regények, filmek és novellák neves szakértőnk, rampion értő, gondos válogatásában, esszévé pörkölve! Fény és árnyék, kegyetlen városok és természetes textúrák (vendégszerepben: marcangoló vakondhordák).

Tovább
>