Zanza #2

Zanza névre keresztelt rovatunkban megint több kiadványt szemlézünk tömörítve (jó, most csak kettőt, de az elv ugyanaz). Az összekötő kapocs a szerző, Warren Ellis, aki ismét kísérletezik, ezúttal az elektronikus könyvkiadás területén, brainoiz pedig megnézte magának, vajon mit hoz ki a mester egy sci-fi krimiből meg egy sorozatnyi energiaitallal felturbózott előadásból.

Tovább

Warren Ellis: Gun Machine

A képregényekről prózára váltó Warren Ellis frissen publikált második regényét már hónapokkal ezelőtt felfokozott várakozás övezte. Jack a megjelenés pillanatában csapott le a könyvre, és most mi is megtudjuk, vajon a noiros, New Yorkos, remek alapötletre épülő történet megérdemli-e az elismerő kritikákat.

Tovább

Warren Ellis: Global Frequency

Megtébolyodott szuperkatonák, rádión érkező földönkívüli invázió, féreglyukat nyitó ex-ügynökök, és számtalan egyéb apróság, amivel a Global Frequency nevű titkos szervezetnek napi szinten kell megküzdenie. Warren Ellis tíz éves képregénysorozata ma is ugyanolyan szórakoztató, mint megjelenése idején, Jack ismertetője pedig azoknak is kedvet hozhat az olvasáshoz, akik akkoriban lemaradtak róla.

Tovább

RED – a film

A képregények mozis adaptációi komoly fejlődésen mentek át a vállalhatatlan kezdetek óta, ennek ellenére minden jóérzésű rajongó szívét fagyos ököl szorítja össze, ha kedvenc képregényével kapcsolatban felröppen a megfilmesítés pletykája. Jack az alapmű ismeretében elemzi, milyen feldolgozás készült Warren Ellis leszámolós minisztorijából.

Tovább

Warren Ellis – John Cassaday: Planetary

Mi történik, ha valaki értő kézzel remixeli a huszadik századi hősmítoszokat? Megszületik az utóbbi évtized egyik legérdekesebb képregénysorozata. Mivel a Planetary az endless két őstagja számára is alapmű, brainoiz ismertetője után rampion szubjektív utóhangban adja meg a lecsengést.

Tovább

Warren Ellis: Freakangels

Ritka, hogy egy sikeres képregényszerző minden más mellett csak úgy belevágjon egy kőkeményen profi, de teljesen ingyenes vállalkozásba. Warren Ellis pontosan ezt tette a Freakangels című posztapokaliptikus családregényével, de több mint száz epizód kiértékelése után Jack úgy gondolja, jó úton jár.

Tovább

Warren Ellis: Nextwave

Akik ismerik Warren Ellis munkásságát, tudják, hogy a képregények brit mestere eddig sem kímélte olvasóit az agyament ötletektől, de vajon milyen lehet az a sorozata, ami kizárólag elmeroggyant karakterekből és fordulatokból áll? Jack (aki mindvégig bámulatos fegyelemmel küzd a kísértéssel, hogy az összes poént elmesélje) szerencsére kimerítő választ ad a kínzó kérdésre.

Tovább

Warren Ellis: RED

A következőkben kitárgyalt miniképregény ugyan 2003-as, de nem csak a közelgő filmadaptáció miatt lehet érdekes 2009-ben, hanem azért is, mert remekül megidézi az akkori amerikai elnökkel kapcsolatos általános hangulatot. Jack stílusos szikársággal ismertet.

Tovább

Ellis-Wolfer: Gravel

William Gravel tipikus Warren Ellis-hős, tehát kevés vidámságot tartogat számára az élet. Vagy tévednénk? Hiszen minisorozata állandóvá vált, a képregénypanelek is kiszínesedtek körülötte, sőt plusz társszerzőt kapott,  nem beszélve a rengeteg új okkult ügyről. Modern akció a klasszikus angol rémregények nyomdokain, avagy Jack új bálványt avat.

Tovább
  • 1
  • 2
>