Neil Gaiman – JH Williams III: Sandman Overture

Az endless indulásának 12. évfordulójáról éppen csak lekésve mi másról írhatnánk, mint a Sandman-sorozat legújabb epizódjáról, az Overture című képregényről, ami egyszerre új történet, előzmény, múltidézés és látványorgia. brainoiz ismét álomvilágba merészkedik és értékel.

Tovább

Neil Gaiman: The Graveyard Book

Mennyire lehet gyerekeknek szóló az a könyv, ami rögtön sok-sok vérrel indít? Mit történik, ha a Dzsungel könyvét hagyományos angol temetőbe helyezik? Neil Gaiman regényéből kiderül; bónusz randitanácsokkal egy több száz éve halott költőtől.

Tovább

Neil Gaiman: Coraline

Spooky retrocikkünkben akadnak gonosz alternatív szülők gombszemekkel, szörnyek a pincében, ijesztő éjszakai neszek és rémálmok. Senkit ne tévesszen meg a young adult kategória, a Coraline remek olvasmány felnőtteknek is.

Tovább

Neil Gaiman: Marvel 1602

Sok fanfiction szerző elszórakozott már azzal, hogy kedvenc film- vagy képregényhőseit nemcsak szokatlan párosításokban írja újra, hanem más világba vagy időbe teszi őket. Retrónk a 2003-as Marvel 1602-t mutatja be, amelyben ezúttal Gaiman löki át a Marvel univerzum néhány szereplőjét 500 évvel korábbra, Erzsébet királynő idejébe.

Tovább

Neil Gaiman: Anansi Boys

Gaiman P. G. Wodehouse-ba oltott urban fantasyjéről a régi endlessen lelkendeztünk már egyszer, azok számára viszont, akik akkor nem olvasták brainoiz ismertetőjét, következzen Silvermoon vadonatúj és némileg tárgyilagosabb értékelése a póktestvérekről, a Tigrisekről és a romantikus ködről.

Tovább

Neil Gaiman: Amerikai istenek / American Gods

Ős-ős rétegekből előbányászott cikkünk mostanában lenne születésnapos. Hogyan néz ki az Amerikai Egyesült Államok szíve? Mi történik az istenekkel, ha már senki sem figyel rájuk? Érmetrükkök, mítikus lények és egy furcsa vándorút Amerika útmenti látványosságai között Neil Gaiman raklapnyi díjjal jutalmazott regényében.

Tovább

Neil Gaiman

Az endless már-már ősködbe burkolódzó indulásakor első portrénk illendő módon azt a szerzőt mutatta be, akinek az oldal alapvetően a nevét köszönheti. Neil Gaiman, a modern fantasy bőrdzsekis mestere ma már talán ismertebb itthon, mint akkoriban, de egy kis áttekintés sohasem árt, ráadásul mindenféle aktualitásokkal, például egy interjúval tettük frissebbé az egészet.

Tovább

Neil Gaiman: Stardust

Retrocikkünk aktualitását a nyáron mozikba került parádés filmváltozat és a magyar kiadás apropója adja. Neil Gaiman viktoriánus meséjéről diane készített színpompás ismertetőt: a regény, ami sajátos ízt ad a tündértörténeteknek és még díszdobozos kiadása is van.

Tovább
  • 1
  • 2
>