China Miéville: Embassytown / Konzulváros

A sokszorosan díjnyertes brit szerző első alkalommal kalandozott a sci-fi területére – brainoiz ismertetőjéből pedig megtudjuk, milyen eredménnyel. Közben megismerhetünk egy újabb nagyon furcsa metropoliszt, és kiderül, hogy a távoli jövőben, az univerzum peremén is lesznek kattogó, lomha vonatok meg nyelvészek.

Tovább

China Miéville: Kraken

Ellopott tengermélyi istenség, modern London, kultuszháborúk és szektarendőrség: China Miéville regényében kiakad az ötletszámláló és a szerzőtől szokatlan módon bekúszik a fanyar humor. brainoiz elfogult, de próbál nem elmesélni mindent.

Tovább

China Miéville: The City & The City

Kelet-európai noir,  avagy akcentusos nyomozó, misztikus államvédelmi szervek és trillázó modemek. China Miéville több szempontból is meglepő regénye még 2009-ben jelent meg, csak brainoiz túl sokáig gondolkodott az ismertetőjén, ezért nem lett megjelenés előtti exkluzív előtti recenziónk. De legalább megmagyarázza, miért nem spoileres.

Tovább

China Miéville: The Scar

Egy újabb ősrégi retrócikk az endless hajnalából, ami azóta szintén napvilágot látott magyarul: a nemzetközi jog helyett az Új Groteszk általa alapított porondján berendezkedő brit fenomén harmadik agymenése. Kevésbé barokkosabb túláradás, még fordulatosabb cselekmény, még több posztindusztriál prekapitalista kiborg!

Tovább