Szergej Lukjanyenko: Utolsó Őrség/Last Watch

Jack, az endless oroszfantasy-ügyekben eljáró államtitkára pontot tesz az Őrség-könyvekről írott cikksorozata végére.  Spoilermentes kritika következik a posztszovjet homályban dúló szerzetek  utolsónak látszó hányattatásairól, témába vágó linkekkel megtámogatva.

Tovább

Szergej Lukjanyenko: Homályőrség/Twilight Watch

A mágikusan posztszovjet Őrség-sorozat harmadik regényében a címhez méltóan felpuhul a fény és a sötétség közötti határ. Jack szlávosan vívódó vallomása egyszerre ad áttekintést a könyvről és az endless-szerzők heroikus küzdelméről az ismeretterjesztés érdekében.

Tovább

Szergej Lukjanyenko: Nappali Őrség/Day Watch

Minden napszaknak külön Őrséget! Azt már tudjuk, mi lapul a moszkvai éjszaka mélyén, de mi a helyzet a nappalokkal? Jack ismét kimerészkedik a szocreál terepre, és ezúttal sötét varázslókról, boszorkányokról, furcsa úttörőtáborokról meg misztikus összeesküvésekről tudósít. Újabb retróismertető egy azóta szintén lemagyarított regényről.

Tovább

Szergej Lukjanyenko: Éjszakai Őrség/Night Watch

Back to the (ex)USSR, vagyis archivált ismertető Szergej Lukjanyenko regényéről, ami kultfilmet ihletett, de tulajdonképpen sokkal jobb annál (mellesleg azóta magyarul is beszerezhető). Kísérjük el recenzorunkat, Jacket, aki a moszkvai homály vámpírjai és varázslói közé merészkedik.

Tovább