Clive Barker és sokan mások: A Hellraiser-sorozat

Az archívum bugyraiból tér vissza ez az ismertető, ami talán először jelezte az endless vonzódását a B-filmek határán egyensúlyozó filmalkotások iránt. Miért hentel a szögbelővős baleset latexruhás áldozata, mi rejlik a rejtvénydoboz mögötti dimenzióban, és mi köze mindennek a pszichoanalízishez? rampion tekinti át a tisztes civilek első hat földi pokoljárását, a végén bónusz Hellraiser-agytornával.

Tovább

Clive Barker: Korbács

A régi endlessen a Korbács volt az első a retro könyvismertetők közül, ahol olyan, nem éppen friss könyvekre hívtuk fel a figyelmet (és hívjuk fel továbbra is), amelyekkel szerintünk érdemes évek múlva is foglalkozni. Clive Barker klasszikusára mindenki, aki tizennégy évesen olvasta, ilyen vagy olyan okból borzongással tekint vissza. Ektoplazmaszex, őrült angyalok, freudi szimbólumok!

Tovább

Howling / Nightbreed

Büntetésképp annak a világnak, mely elviseli a kereskedelmi csatornákat és láncos kutyáikat, a pletykamagazinokat, újabb adag nyolcvanas évekbeli horror pattan a porondra: ezúttal párban tűnik fel két olyan film, melyeknek a párosításon túl semmi közük egymáshoz, így egymás mellé téve mégis kommunikálni kezdenek és szaporítják a szavakat. A metamorf tematika jegyében következzen Joe Dante 1981-es…

Tovább