Scott Lynch: The Republic of Thieves

Mindig nehéz egy regénysorozat harmadik részéről úgy írni, hogy ne csak az első két rész olvasói számára legyen élvezhető, de az endlessen lételemünk a kaland és kockázat, ezért egy füst alatt megpróbáljuk bemutatni a sorozat eddigi alakulását is, anélkül, hogy bármit elspoilereznénk az újonnan érkezőknek vagy azoknak, akik esetleg csak az első részt ismerik.

Tovább

Scott Lynch: Red Seas Under Red Skies

Scott Lynch fantasy-sorozatának második kötete ugyan a SVFÜN-szindrómában szenved (Sikeres, Világteremtő Fantasyt Überelni Nehéz), viszont egyáltalán nem rossz regény, csak nem olyan jó, mint az első. flynn ismertet és értékel, a szerkesztő pedig orvul aktualitásokat zsúfol az utószóba.

Tovább

Scott Lynch: The Lies of Locke Lamora

Scott Lynch fantasy-tolvajeposza kapcsán több szemszögből is vizsgálódunk, ezért brainoiz a történetről szinte szót sem ejtve tesz vallomást a borongós városokhoz fűződő viszonyáról, majd a heptalógiának tervezett opuszok buktatóiról, illetve ezek kikerüléséről mereng.

Tovább

Scott Lynch: The Lies of Locke Lamora

Az angolszász könyvpiacon nemrégiben debütált Scott Lynch első regénye nem csak a külföldi szaksajtóban kapott igen lelkes értékeléseket, hanem az endless.hu szerzőgárdájában is többeket megfogott, olyannyira, hogy nem haboztunk rögtön két ismertetőt írni a fantasy-Velencébe helyezett tolvajeposzról. Következzen a szerzőportré és a sorozatmustra flynn történetcentrikus cikkében (akik viszont szeretik, ha a sztori minden eleme teljes…

Tovább