Ha ismertetőt akarsz olvasni az oldalról, bökj rá a mezőre!

Linkajánló

Fantasy, SF, RPG

Beszerzés

Egyéb kultúr

Angol nyelven

Leendő kutatóknak

endless.hu

Koncept és php: req
Design, grafika: whoisnot
Szerkesztők: béka, brainoiz, diane, rampion, req, whoisnot
Szerzők: amanibhavam, avman, el moreno, gixer, Hanna, hekka, herbie, Illés, isolde, Jack, LaliQ, Marvin, A Nagy Levin, psychedelirium, RandomSky, Renier, Rorimack, Stöki, Tapsi

A szerkesztőség emailcíme:
endless/nál/endless.hu

Frissítések

Figyelem! Az Endless méltán híres Hírlevél-szolgáltatása az érdeklődésre való tekintettel 2006-ban is folytatódik: aki kiváncsi a lap szigorúan titokban tartott, kvantumgravitációs egyenletekkel optimalizált frissülési dátumaira, az küldjön egy levelet a szerkesztőség címére (endless/at/endless.hu) „hírlevél” szubdzsekttel. Új előfizetőink között egy életnagyságú, beszédképes Jakita Wagnert sorsolunk ki távirányítású erőblokkolóval, valamint egy XXS-es méretű King Kongot (<3.5m), a kiretusált részekkel együtt.


Azoknak pedig, akik ilyen vagy olyan okból szeretnék reklámozni, hogy endlesst olvasnak, végre nem kell beérniük egy csupasz, fapados linkkel: letölthető, eredeti whoisnot-bannerek különböző méretekben, most bónusz háttérképpel!

07.07.13.

Milyenek a közkatonák mindennapjai a fekete humorral megült, poszt-posztapokaliptikus, halott városban? Gone with the Blastwave, avagy az első ismertetőnk egy webcomicról, Jack avatott tolmácsolásában.

07.06.22.

Minden napszaknak külön Őrséget! Azt már tudjuk, mi lapul a moszkvai éjszaka mélyén, de mi a helyzet a nappalokkal? Jack ismét kimerészkedik a szocreál terepre, és ezúttal sötét varázslókról, boszorkányokról, furcsa úttörőtáborokról meg misztikus összeesküvésekről tudósít. Lukjanyenko: Nappali Őrség/Day Watch.

07.06.15.

Vigyázat, nyomokban Korongvilágot tartalmaz! psychedelirium ismertetője az univerzum csillagporos sötétjébe és Terry Pratchett írói karrierjének kezdeti fázisába vezet. The Dark Side of the Sun - hagyománykövető, de sajnos nem vicces lábjegyzetekkel ellátta a szerkesztő.

07.06.07.

flynn, aki időt és energiát nem kímélve halad tovább az évezredforduló utáni cyberpunk-termés rétegeiben, most újabb kevéssé ismert brit szerzőt mutat be nekünk. Tony Ballantyne Recursion című regénye három idővonalat, számos rejtélyt, nem kevés mesterséges intelligenciát és több fronton zajló háborúkat kínál.

07.05.25.

Tapsi egyszerre két ismertetővel készült a nyáreleji tikkadós hétvégére. Első útja egy félelmetes erdő nyirkos sötétjébe vezet, ahová Robert Holdstock, a mythagók ura rendszeresen száműzi szegény főhőseit (Lavondyss), utána pedig a mai Provence-ba utazunk, ahol Guy Gavriel Kay bölcsen nem borospincékbe küldi kamasz hősét, inkább évezredes kelta viszályokba keveri (Ysabel).

07.05.18.

Minden bizonnyal Ray Bradbury tollára kívánkozó, furcsa és fantasztikus oka van annak, hogy az endlessen még egyszer sem írtunk a mesterről. Szerencsére RandomSky a segítségünkre sietett egy frissen megjelent kötet apropóján: Az öröm masinériái.

07.05.15.

China Miéville, aki divatba hozta a barokkos gőzfantasyt, most fiataloknak szóló regényt írt - de mielőtt még a kisgyermekes szülők rémülten a kanapé mögé rejtenék csemetéiket, inkább olvassák el brainoiz lelkes ismertetőjét az UnLunDunról. Ötletparádé, klisétaposás, szórakoztató történet, minden korosztálynak.

07.05.10.

Létezik még igazi old school cyberpunk? Új szerzőnk szerint igen, mint azt a Hammerjack című regény is remekül példázza - flynn az amerikai sci-fi rejtett zugaiba világít be a kedvünkért.

A fekete macska állítólag balszerencsét hoz, különösen akkor, ha ballonkabátot visel, dohányzik és puhára veri a rosszfiúkat. Jack ismertetőjének célkeresztjében Blacksad, az antropomorf noir, ami valószínűleg előkelő helyen végezne az európai képregények szépségversenyén.

07.04.27.

Az angolszász fantasy egyik prominensének szentelt ismertetőben Tapsi fest portrét az igazi reneszánsz emberről, aki írt, fordított, betűket tervezett... és egy egész erdőt ajándékozott a jó öreg Tolkien professzornak: William Morris regényei.

07.04.12.

Míg Dan Simmons első - és rögtön World Fantasy díjas - művében (Káli dala) egy amerikai költő merészkedik Kalkutta rettenetes bugyraiba, avatott szakértőnk, béka az azóta magyarul is megjelent regény szövegrétegeinek mélyére hatol és érdekes összefüggésekre bukkan.

07.04.10.

On Stranger Tides: Karib-tenger, vérszomjas kalózok, vudu és az Örök Ifjúság Forrása. Harr! Mai találós kérdésünk: mi lehet a kapcsolat a számítógépes játékok legszórakoztatóbb nevű kalóza, Guybrush Threepwood és Tim Powers között? Válasz brainoiz ismertetője végén.

07.03.26.

Az endless.hu tripla képregénydózissal készült a tavaszra:

Aktuális frissítésünk első darabjából kiderül, milyen az, ha a Marvel univerzum lasztexruhás hősei Shakespeare korában próbálják megmenteni a világot. Vajon jól áll nekik a körgallér, a szakáll és a modorosabb stíl? És ha ráadásul Neil Gaiman a szerző? 1602 - diane ismertet és értékel.

Utána megkettőzött erővel eredünk Alan Moore nyomába, aki a Top 10 lezárása után két rövidebb vállalkozás erejéig még visszatért szórakoztató sorozatához. Jack ismertetőjéből kiderül, miképpen lehet sárkányölős fantasyre alkalmazni a kiégett hekus szindrómát (Smax), brainoiz pedig a világ legnagyobb szuperhősgettójának, Neopolisnak aviátorokkal és vámpírokkal súlyosbított eredetmítoszát kutatja (The Forty-Niners).

07.02.06.

Képregénykonyha háziasszonyoknak, avagy hogyan készítsünk átütően sikeres, mégis egyedi sorozatot? Mai menü: Fell, képregény bukott nyomozóval, Warren Ellis-módra, köretként behavazott várossal, markánsan sötét mártásban tálalva. Főszakácsunk: el moreno.

07.01.19.

Alapító atyánk, rampion hosszú hallgatás után rendhagyó ismertetővel tér vissza, akkora svunggal, mint egy noir marcona hősébe oltott filmesztéta: egy cikkbe tömörített rövid, kritikus ismertetőiben lerántja a leplet a Prestige bűvészeinek elfojtott homoszexualitásáról, az Apocalypto antropológiai és Predátoros vonatkozásáról, illetve egy kultfilmmé nemesedett bizarr alkotásról, amiben a Maus találkozik (?) a bögyös macás, korhatáros kínzóshorrorral.

Sok szeretettel üdvözölt új szerzőnket, scorbát annyira felkavarta a Prestige, hogy gyorsan írnia kellett róla az endlessre: spoilerektől bőven nem mentes elemzésében a könyv és a film párhuzamos élveboncolásával próbál választ kapni a kínzó kérdésre: most akkor jó volt? A film vagy a könyv vagy egyik sem?

(Azok pedig, akik lemaradtak a nagy karácsonyi cikkdömpingről, kattintsanak ide - még pótolhatnak.)
[ 2004 ] [ 2005 ] [ 2006 ]